Toptan ve Perakende Satış
tr

Akünün Bittiğini Nasıl Anlarız?

22.01.2022
211
Akünün Bittiğini Nasıl Anlarız?

Akünün bitiiğini nasıl anlarız, FG Akü olarak bu konu hakkında biraz bilgi vermeye çalışalım. Uzunca akümülatör, kısaca akü, motorlu taşıtların hayatı parçalarından biridir. Bir motorlu araçta hiçbir parça tesadüfen oraya eklenmemiştir. Her bir parçanın bir vazifesi vardır. Fakat bazı parçalar olmadığı zaman aracın hareket etmesi ve ilerlemesi, imkansızdır. Akü ise olmazsa olmaz parçalar arasında yer alır ve dünya genelinde araçların yolda kanamasının en yaygın sebeplerinden birisi akü bitmesi olarak bilinir. Akü arızası ve akünün şarj olmamasından kaynaklı bir şekilde akü biter ve araç durur. Akünün bitmesi durumunda akü arızalanırsa eğer ve akü şarj olmaz ise o zaman araç çalışmaz. Peki, akünün bittiği nasıl anlaşılır?

Akü Biterse Nasıl Anlaşılır?

Akü Biterse Nasıl Anlaşılır? sorusu oldukça merak edilen bir kondur. Akü kaynaklı bir şekilde ortaya çıkan problemler, genel itibari ile araç sahiplerinin kafasını karıştırır. Akü bitti mi? Yoksa akünün şarjı mı bitti? Veya akü arızalı mı? Gibi pek çok soru akıllara gelir. Öncelikli olarak problemlerini hepsinin birbirinden değişik olduğunu ve yine aynı şekilde çözümlerini de değişik olduğunu söylemekte fayda olacaktır. Öncelikli olarak akü ile alakalı meydana gelebilecek problemler şu şekildedir:

  • Akünün şarj edilmesi gerekiyor olabilir,
  • Akü bitmiş olabilir,
  • Akü bozulmuş olabilir.

Akümülatör, bir enerji ünitesidir. Dolayısıyla akü bitince enerjide olmayacaktır. Bunu gösteren 2 temel sebep vardır:

  • Ekran ışıkları yanmaz veya çok soluk görünür,
  • Marşa basıldığında araç çalışmaz.

Akü ile alakalı bir problem olup olmadığını öncelikli olarak anlamak mümkün müdür? Pek çok araç sahibi bu soruyu bilmiyor ya da yanıt arıyor. Aslına bakılırsa araç, pek çok ipucu verir. Araçta akü ikaz lambası vardır. Araçlarda akü göstergesi, (+) ve (-) işaretleri içeren bir kutu görseli şeklindedir. Araçlarda akünün müşürü görevini yerine getirir.

Kontak çalıştırdıktan hemen sonra bu işaretin sönmesi gerekir, eğer ki sönmüyorsa o zaman bir arıza vardır demektir. Akü ile alakalı problem olduğunu düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken şey ise akünün şarj olup olmadığını anlamalıdır.

Bu amaç doğrultusunda voltmetre ile ölçüm yapılır. Voltmetre, aküye bağlandıktan sonra kontak çalıştırılır. Voltmetrede araç çalışırken voltaj 13 ile 13,5 civarında görüldüğü zaman akü şarj oluyor yani şarj dinamosu ile alakalı herhangi bir problem yoktur demektir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İstanbul Yerinde Akü Değişim Hizmeti Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
HEMEN ARA